keskiviikko 16. elokuuta 2017

Pennuille nimet ja ulos laatikostaPennut ovat saaneet nimet ♥

Nimet tulivat loppujen lopuksi yhdistelmänä emän ja isän nimistä. Toiveuni on suomennos Jiron virallisesta nimestä Yacatis Öjar Önskedröm. Ukkoseen liittyvät nimillä on juurensa Murun virallisessa nimessä Yacatis Ukkospilven Uni. Muruhan on sisaruksineen aikoinaan syntynyt ukkosmyrskyn aikaan ja yhdet Thunder-pojat Murulla jo on, joten samalla linjalla päätin jatkaa, kun nimiä taas yhden ukkosen aikaan pohdiskelin.

Ensimmäisenä syntynyt pitkähäntäinen poika on saanut nimen Muruseni Toiveunen Myrsky.

Toisena syntynyt töpöhäntäinen poika on nimeltään Muruseni Toiveunen Ukkosen Poika.

Kolmantena syntynyt, myöskin töpöhäntäinen, vauhtivekara sai nimekseen Muruseni Toiveunen Sata Salamaa.


Kaikilla pihakoirilla värityksen kuviointi elää ja muuttuu koko pentu- ja nuoruusajan. Murun pojilla esimerkiksi otsassa olevat valkoiset piirrot ovat kutistuneet selvästi viimeisen viikon aikana. Yllä olevat pää-kuvat on otettu noin viikko siiten.

Pennut olivat alkaneet jo voimakkaasti ilmaisemaan intoaan päästä pentulaatikon ulkopuolelle ja toiveet toteutettiin maanantai-iltana, kun sain pentuhuoneen järjestettyä uuteen uskoon ja uuden portin paikalleen.


Pojat suhtautuivat uuteen vapauteensa hyvin järkevästi ja uskaltautuivat alkuun vain metrin päähän pentulaatikostaan. 


Laatikko vaihdettiin matalampi reunaiseen petiin, jotta pennut voivat jatkaa tutkimusmatkailuaan myös ilman minua. Pissa-alustat ovat nyt uuden pentupedin ulkopuolella, eli sisäsiisteys-kasvatus on jo hyvällä alulla. Ja voi pojat, kyllä sitä pissiä noinkin pienistä pennuista tulee yllättävän paljon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti