keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Toiveunia tulossa

Murun tiineys on edennyt, maha kasvanut ja vauhti hidastunut.😍

Muru 49 vrk ensimmäisestä astutuksesta

Odottavan aika on pitkä, sanotaan, ja paikkansa pitää. Vielä kaksi viikkoa ja sitten Muruseni kennelin Toiveunet syntyvät. Olen siis odotellessa ehtinyt jo nimiä miettimään. Ainakin sen verran, että tämän pentueen nimeän Toiveuniksi isä Jiron mukaan. Sitten kun pennut syntyvät ja vähän kasvavat pääsen ideoimaan nimiä pidemmälle, eli näkee millaisia Toiveunet ovat. Ehdotuksia otetaan toki vastaan.😁

Odotellessa olen päässyt tutustumaan myös oikein mukaviin tulevien pentujen perhe-ehdokkaisiin, jotka ovat käyneet meillä kylässä. Kiitos vierailuista! Vierailujen perusteella voinkin sanoa, että mitä todennäköisemmin kaikille pennuille on jo kodit valmiina.😍 Mitään en ole kuitenkaan voinut, enkä lupaakaan ennen kuin pennut syntyvät, lukumäärä selviää ja hieman vielä kasvavatkin ensin.

Kesääkin on saanut odotella ja vihdoin se on täällä! Odotellessa nautimme kaikista lämpimistä päivistä mahdollisimman paljon pihalla auringosta nauttien. Muru ja Kingi ovat myös kunnostautuneet puutarha-apulaisina kuoppia kaivaen. Olen päässyt myös käymään kesähäissä, ehtinyt jopa varpaankynsiä lakkaamaan ja piha-allaskin on saanut suihkulähteen.

















Myös pentulaatikko on tuotu varastosta sisään, pesty ja täytetty pehmikkeillä. Eilen illallla löysin Murun nukkumasta pentulaatikosta ensimmäistä kertaa.



Kaikki ei kuitenkaan aina suju kuten Strömsössä, joten kerrotaanpa siitäkin. Välillä tulee takapakkia, kuten remontit viivästyvät milloin mistäkin syystä tai sitten taivaalle ilmaantuu muita tummia pilviä. Kuulunee elämään.

Valitettavasti Jirolla astutuksen aikaan ollut ihotulehdus olikin oire Cushingin taudista eli lisämunuaisen kuorikerroksen liikatoiminnasta. Cushingin tauti aiheuttaa pitkäaikaista korkeaa veren kortisolipitoisuutta, joka on haitallista elimistölle. Lisää tietoa sairaudesta löytyy esimerkiksi Lappalaiskoirat ry:n nettisivuilta tai Koira-Kissa Klinikan sivuilta.

Jiro on ollut todella terve koira ja sai elämänsä ensimmäisen antibioottikuurin tänä keväänä tuohon ihotulehdukseen. Diagnoosin tehneen eläinlääkärin mukaan Jiro on täysin epätyypillinen Cushing-potilas; väärää sukupuolta, väärän ikäinen, liian hyvässä lihaskunnossa, iloinen ja aktiivinen. Silti Jirolla nyt on tämä kyseinen sairaus.

Onneksi tulehduksen syy selvisi ja Jiro on saanut lääkityksen taudin hoitoon ja ihotulehduskin on parantunut ja Jiro voi hyvin. Toinen onni on, että Cushingin taudin ei pitäisi periytyä. Olemmekin Sarin (Jiron omistajan) kanssa molemmat edelleen 100% tämän pentueen takana ja haikailemme molemmat siitä itsellemme narttupentuja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti