torstai 15. kesäkuuta 2017

Muruseni Toiveunia


Unelmoin tulevaa, Ensimmäinen pentueeni ♥

Muru ja Jiro olivat hyvin ihastuneita toisiinsa ja Muru on astutettu viikolla 21. Odotan pentujen syntyvän viikolla 30 heinäkuun lopussa.

Pakko hehkuttaa, olen tästä yhdistelmästä niin innoissani!!! Pentueen molemmat vanhemmat tulevat hyvistä, terveistä suvuista ja pentueen sukutauluun pääset kurkkaamaan tästä.


Molemmat vanhemmat ovat terveystarkastettu Pevisa:n ja rotuyhdistyksen vaatimusten mukaan sekä geenitestattu MyDogDNA:lla. Kumpikaan ei kanna geeneissään mitään tällä hetkellä tunnettuja perinnöllisiä sairauksia. Murun perimän terveysindeksi on 123 ja Jiron 119. ("Perimän terveysindeksi kuvaa koiran perimän terveyttä testattujen perinnöllisten sairauksien sekä mitatun perimän monimuotoisuuden osalta. Keskiverto koira saa indeksiksi 100, ja indeksin arvo on sitä suurempi, mitä geneettisesti terveempi koira on.")

MyDogDNA:n Breeder-työkalunkin mukaan yhdistelmä on loistava. Muru ja Jiro olivat työkalun mukaan toisilleen parhaimpien kumppaneiden joukossa. Breeder-työkalu tarjoaa kumppaniksi yksilöä, jonka perimä on mahdollisimman erilainen ja tulevan pentueen perinnöllinen terveys olisi parempi kuin rodun nykyisellä sukupolvella. Arvioitu perimän terveysindeksi tämän yhdistelmän pennuille on 122.

Pentueen molemmat vanhemmat ovat luonteiltaan ystävällisiä ja itsevarmoja sekä hermorakenteeltaan hyviä; aktiivisia koiria, jotka kestävät painetta ja osaavat myös rauhoittua. Muru on virallisesti luonnetestattu tuloksella 127. Pääset katsomaan testin tarkempia tuloksia Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä.
Murulla on todella hyvät äidinvaistot ja se hoitaa hyvin pentujaan. Muru hyväksyy myös muiden narttujen pennut hoidettavakseen. Aina kuullessaan pentujen ääntelyä videolta Murun silmät syttyvät ja se tulee paikalle etsimään missä pennut ovat.

Odotan yhdistelmästä rotumääritelmän mukaisia aktiivisia pentuja ja sekä myös tulevia jalostuskoiria. Pennuilla voi tulla eripituisia häntiä, sillä Jirolla on töpö häntä. Korvien asento saattaa myös vaihdella. =)

Ehkä on siis sanomattakin selvää, että aion pitää itselläni narttupennun näistä rakkauden jälkeläisistä!

Pariin päivään ei ole ruoka Murulle maistunut. Taitaa olla tiineyteen liittyvää pahoinvointia. =) Herkut kyllä maistuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti